This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Hiervoor is het knoopje op de schouder bij een (leren) jas

Is jouw jasje of gilet er ook eentje met een lus en knoopje op de schouders en heb je je altijd al afgevraagd waar dit nou precies voor is? Well, dit detail is er niet voor niks. Ze hebben namelijk écht een functie, zo blijkt! 

Handig voor je handtas

De knoopjes zitten er niet voor de sier, maar waarvoor dan wel? De lusjes met knopen zitten er om je handtas op zijn plek te houden. Het gebeurt namelijk nog wel eens dat je tas van je schouder afglijdt. En hoe vervelend is het dan dat de hele inhoud over de grond rolt. Met deze hack hoef je je daar dus geen zorgen meer over te maken.  

Oorsprong

Waar deze hack vandaan komt? Oorspronkelijk zijn ze ontwikkeld voor in het leger. De militaire kleding is voorzien van deze lusjes met knopen om rugzakken en munitie op hun plek te houden. Naast een praktische functie, dienen deze lusjes ook voor het aflezen van de rang van de militair aan de badges die op de schouders te vinden zijn.

Musthave

Nu je deze handige fashion hack weet is het afglijden van jouw favoriete handtas verleden tijd. Je doet het knoopje open en schuift het hengsel onder het lusje, knoopje dicht en there you go!

Cart

Pay safely

Maestro, iDeal, Visa, Mastercard, American Express

Customer appreciation
Return

Within 30 days

No more products available for purchase